Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan kezeld új IMEA Fashion ruhád?

Megérkezett az otthonodba a választott IMEA Fashion ruhád, és Te már az első alkalommal magadra is öltöd. Hihetetlen, tényleg mennyire kellemes anyaga van! Mennyire jól áll és mennyire intenzívek a színei. És most jó eséllyel arra gondolsz: bárcsak minél tovább ilyen maradna! Ahhoz, hogy gardróbod legújabb darabját sokáig ilyen büszkén viselhesd, érdemes pár dologra odafigyelned. Összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amiket érdemes betartanod mosáskor, szárításkor vagy éppen vasaláskor.

 

Hogyan mosd IMEA Fashion ruháid?

Mivel ruháinkat általában egy-két viselés után kimossuk, így nem is szükséges komolyabb programot választanod hozzá mosógépeden. Ehelyett inkább válassz egy kímélő, rövidebb programot. A hőfokot tekintve érdemes egy 30°C-os verziót választanod, hogy új ruhád minél több ideig megőrizze mostani formáját és színét. Érdemes kevesebb ruhát tenni a mosógépbe, hogy a töltet súlya kisebb legyen.

 

Válassz kímélő, gyors programot, 30°C-os hőmérséklettel

Az IMEA Fashion ruhák olyan prémium anyagból készülnek, melyek sokáig intenzíven megtartják színüket. Ennek érdekében érdemes színes ruhákhoz való mosószert választanod. Új ruhád nem fogja engedni a színét és összefogni saját magát vagy más ruháid, ugyanakkor, ha mégis tartanál ettől, akkor hívd segítségül bátran a színfogó kendőket.

Fontos, hogy soha ne tegyél többet a mosószerből és öblítőből a mosógépedbe, mint amennyit a gyártó ajánl. Ezek a tisztítószerek ugyanis manapság már nagyon koncentráltak, és ha többet teszünk a gépbe, akkor lehet, hogy a víz nem lesz képes ezt a mennyiséget feloldani, ami így foltot hagyhat ruháinkon. Akkor se ess azonban kétségbe, ha ez mégis megtörténne! Tedd vissza a ruhádat egy rövid programra mosószerek nélkül, és a víz szépen megoldja majd ezt a kérdést!

 

Hogyan szárítsd és vasald az IMEA Fashion ruháid?

A háziasszonyok (és ruháik) rémálma a vasalás? Szerintünk egyáltalán nem az, mindössze érdemes okosan csinálnunk. Ha odafigyelünk pár dologra, mi is hamarabb végzünk és a ruháink is megőrizhetik "egészségüket". Sokan kérdeztétek, hogy hogyan érdemes az IMEA Fashion ruhákat vasalni. Nos, több jó hírünk is van ez ügyben. Először is, hogy ruháink olyan prémium anyagokból készülnek, melyek eleve nehezen gyűrődnek. Ha mosás (és centrifugázás) után egy vállfára akasztod őket, akkor ott nagyon szépen, simára fognak száradni - bizony, akár vasalás nélkül is! 

 

Prémium anyag, vasalás nélkül is sima felület

Ha pedig mégis vasalásra lenne szükség, akkor itt is érvényes, hogy minél alacsonyabb, kímélő hőfokot válassz. Nem is szükséges magasabb fokozatra kapcsolnod, hiszen az IMEA Fashion ruhádon nagyon könnyen és gyorsan tüntetheted el a gyűrődéseket. Imádni fogod!

 

Plusz egy tipp tőlem Neked!

Végezetül kérlek, fogadj el tőlem egy nagyon fontos tanácsot: soha ne az áztatást és kézi mosást válaszd a géppel való mosás helyett! Ennek igazán egyszerű oka van: saját kezeddel nem tudod pontosan  érzékelni a víz hőmérsékletét (ami ráadásul percről-percre változik is), és annak mosószeres koncentráltságát is nehéz megfelelően meghatározni. Inkább bízd ezt a szakértőre: a mosógépedre!

Az oldal tetejére